De cirkel is rond voor Brabantia

Bron: Industriebouw – editie 77

De cirkel is rond voor Brabantia, een nieuwe landmark in de regio.

Aan de Leenderweg in Valkenswaard, op de plek waar het oude kantoor van Brabantia stond, verrijst een nieuw hoofdkwartier. Voor de bouw van het duurzame pand worden materialen uit het gesloopte kantoor hergebruikt. Bij de oplevering, gepland in maart 2022, is de cirkel rond. Zo rond als een pedaalemmer, beschuitbus of broodtrommel van Brabantia.

Zo rond ook als het gevelaanzicht van het gebouw zelf, want AA Architecten uit Den Haag liet zich met succes inspireren door de gebogen vormen van veel huishoudelijke artikelen van Brabantia. Een bijzonder project voor het ons bouwbedrijf, aldus projectleider Rob Gielis: “Wij zijn altijd op zoek naar de krenten in de pap en dit is er zo een. Een aansprekend gebouw dat straks door iedereen uit de regio op afstand herkend wordt. Een landmark. Daar willen we graag onze naam aan verbinden!”

Luisteren

“Bouwen moet leuk zijn en dan helpt het als je het samen doet met de opdrachtgever en eindgebruiker”, vervolgt hij. “Je moet naar elkaar luisteren. Elke klant is anders, met andere wensen. Dat maakt het voor ons leuk.” Gielis is sinds de start van de calculatie tot de uiteindelijke oplevering het aanpreekpunt voor Brabantia. “Geen overdrachtsmomenten maar een blijvend korte lijn, dat is goed voor de communicatie. Zo kan ik optimaal meehelpen het kantoorpand voor iedereen aantrekkelijk te maken.” Bijkomend voordeel noemt hij dat Brabantia een familiebedrijf is, net als Van de Ven: “Je denkt langs dezelfde lijnen. Bestaansrecht op de lange termijn is vele malen belangrijker dan snel verdiend geld.”

Hout en groen

Pal voor de bouwvak startte wij met de uitvoering. De constructie van het gebouw is volledig van hout. “Daar komt geen staal of beton aan te pas. Bij Brabantia denken ze net zo groen als wij, dus we bouwen zodanig dat – over tientallen jaren – het gebouw eenvoudig te demonteren is voor hergebruik. Op het sedumdak komen zonnepanelen. Het interieur kenmerkt zich door het gebruik van veel glas, plantenwanden en een vide. “Er is gekozen voor bijzondere vormen en materialen. Ze wilden er een eyecatcher van maken en dat is heel goed gelukt.”

Klik hier om het artikel te bekijken in de nieuwste editie van Industriebouw

DELEN
gerelateerd nieuws
Bouwen aan een nieuwe toekomst voor Vekoma
Château Neercanne