Bouwplaats in beeld: #9 Next Level Helmond

Een juweel van een distributiecentrum

Het blijft leuk als collega’s op de bouw zo enthousiast zijn als ik langs kom en nog enthousiaster worden als ze vertellen over hun bouw tijdens de rondleiding die ik van ze krijg. Zo ook deze keer in Helmond bij Eric van Vugt en Mats Spierings. Hier wordt in opdracht van Next Level Development een distributiecentrum gebouwd met bijhorende kantoorruimtes. Het vloeroppervlakte van de hal is zo’n 35.000 m2.

Deze bouw ligt op een prachtige locatie midden in Helmond aan het kanaal. Inmiddels zijn ze in de afwerkende fase en worden de laatste puntjes op de i gezet, zodat het binnenkort opgeleverd kan gaan worden.

In het gebouw is de huurder al druk bezig met het plaatsen van stellingen terwijl in een ander gedeelte nog een enorm “zwembad” ligt. Van Berlo Betonvloeren is hier een duurzame vloer aan het realiseren wat overigens prachtige plaatjes oplevert, het water fungeert als een soort spiegel, zodat niet duidelijk is wat boven is en wat onder. Ook rondom het gebouw wordt hard gewerkt. Zo ligt de bestrating er al bijna in en wordt het asfalt één dezer dagen aangebracht. Aan het gebouw moeten her en der nog wat sierlijsten aangebracht worden zodat het straks echt een juweeltje van een distributiecentrum wordt.

"Gelegen op een prachtige locatie, midden in Helmond"
Eric van Vugt

Het gebouw wordt gehuurd door één huurder. Wij bereiden de huidige constructie zover voor dat in de toekomst aanvullend nog 2 extra kantoorruimtes gemaakt kunnen worden in het warehouse.

Als de bouw helemaal voltooid is zal het gecertificeerd gaan worden met het BREEAM “Very Good” certificaat. BREEAM is een duurzaamheidscertificering. Om aan het predicaat “Very Good” te voldoen is hier tijdens de gehele bouw en in de ontwerpfase al rekening mee gehouden.

Mannen bedankt voor de koffie en de rondleiding en tot een volgende keer.


Zie hieronder de foto’s van dit mooie project↓

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade