Bouwplaats in beeld: #6 165 Appartementen Amersfoort

Ons hoogste project ooit!

Na een pittig autoritje, waarin ik een uur stil heb gestaan voor een ongeluk dat net was gebeurd, ben ik eindelijk gearriveerd op de bouwplaats in Amersfoort. Als je naar de bouwplaats rijdt valt het meteen op dat ze Amersfoort flink aan het upgraden zijn, met allemaal mooie nieuwe woontorens.

Arjan, onze uitvoerder, stond mij al op te wachten. Samen met hem ben ik de bouw van de woontorens gaan bekijken. De eerste woontoren (de laagste) is al op hoogte, maar op de tweede woontoren moeten nog zo’n 12 verdiepingen komen.  Met ca. 60 meter hoog wordt dit de hoogste toren die wij hebben gebouwd. Wij zijn nu druk bezig met de vloer van de 8e verdieping. Als de voorzieningen goed zijn, kunnen we per week één vloer realiseren en een verdieping stijgen.

De dragende vloeren en wanden maken we door te tunnelen, we plaatsen een soort tunnel op de bovenste verdieping, op deze tunnel maken we dan alles gereed wat in het beton gestort moet worden. Denk aan elektriciteit en facilitaire voorzieningen. Dit alles wordt tussen lagen van bouwstaalmatten gerealiseerd, waarna beton wordt gestort. De volgende dag wordt de tunnel er onderuit gehaald om die weer op een volgende beuk te zetten.

Dit werkt als een trein. De keuze van de juiste partners en duidelijke afspraken wat betreft planning en afroep materialen zijn het belangrijkste bij dit proces.

"Bij het tunnelen is de juiste keuze van partners en goede afpraken betreft planning en afroep materialen super belangrijk"
Arjan van Dongen

Het was voor mij een hele overwinning om de 8e verdieping van de tweede toren te bereiken, dit valt niet mee als hoogte niet je grootste vriend is. Je kunt daarboven goed zien wat er allemaal moet gebeuren voordat er beton gestort kan gaan worden. En bovendien is het uitzicht ook zeker de moeite waard.

Tussen beide blokken is een parkeergarage gemaakt, zodat de toekomstige bewoners zich geen zorgen hoeven te maken waar ze hun auto kunnen parkeren zo midden in de stad. Op de ondergrondse parkeergarage komt uiteindelijk een prachtige binnentuininrichting.

Mannen bedankt voor de rondleiding en tot een volgend bezoek.


Zie hieronder de foto’s van dit mooie project↓

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade