Bouwplaats in beeld: #10 The Marker in Breda

Wat een mooie dag om dit unieke project in hartje Breda te bezoeken. Op de plek van het voormalig UWV kantoor verrijst nu een prachtig appartementencomplex met 170 woningen. Blok A telt uiteindelijk 9 verdiepingen en wordt zo’n 33 meter hoog en wordt daarmee het hoogste stuk van het project. Ik kreeg een uitgebreide rondleiding van onze assistent uitvoerder Mats Spierings. Dat was maar goed ook, wat een indrukwekkend doolhof is dit project nu nog.

Waarbij sommige blokken van dit comlex inmiddels al op hoogte zijn moeten er op Blok A nog 3 verdiepingen worden gebouwd en ook blok B is nog niet op de uiteindelijke hoogte. Aan de ene kant wordt er nog hard gewerkt aan de ruwbouw van het pand, terwijl ze ondertussen in blok C al druk zijn met de afwerking waarbij de badkamers al worden betegeld. Daarmee wordt ook meteen duidelijk hoe groots en complex dit project is.

“Een uniek en complex project midden in Breda”
Erwin Maas

De architect heeft voor ieder blok een andere kleur variant van de gevelstenen uitgetekend, wat in de praktijk best een puzzel is gebleken. Want zo moeten er 7 verschillende kleuren gebruikt worden en niet alleen in de stenen maar ook de geveldragers hebben dus 7 verschillende kleuren. Uiteindelijk krijgt het totale project hierdoor wel een prachtige samenhang in de verschillende blokken en wordt het zo een geheel.

De blokken straks verbonden met een parkachtige binnentuin en een wandelpad langs de Nieuwe Mark.

Onder het complex is een parkeergarage gerealiseerd en ook bevinden zich hier bergingen. Het unieke aan de parkeergarage is wel dat je de contouren van de blokken erboven terug kunt zien in het plafond. 

De toekomstige bewoners kunnen straks genieten van optimaal woongenot aan de rand van de historische binnenstad van Breda met alle stadse voorzieningen om de hoek. Shoppen, de dagelijkse boodschappen doen, heerlijk eten en drinken, een avondje uitgaan, lekker luieren in het groen en dat alles op loopafstand.

Bedankt mannen voor de koffie en de rondleiding en tot een volgende keer.


Zie hieronderde foto’s van dit unieke project ↓

DELEN
overig nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade