Bouwen aan een nieuwe toekomst voor Vekoma

Er worden twee soorten productiehallen gebouwd, een ruim magazijn en kantoorgebouw met meerdere verdiepingen inclusief vergaderruimtes en restaurant. Alle gebouwen worden voorzien van de nieuwste technologieën om werknemers zo effectief, efficiënt en innovatief mogelijk te ondersteunen bij hun werk. Door het herpositioneren van het hoofdkantoor, assemblage en het magazijn ontstaat er ruimte op het huidige terrein aan de Schaapweg. De huidige kantoren worden (deels) gesloopt en opnieuw opgebouwd om hier de volledige track productie te vestigen. Vekoma voegt hierdoor twee locaties samen (Roermond en Vlodrop), waardoor er één ontstaat.

"Nieuwbouw wordt voorzien van de nieuwste technolgieën"
Mark Hamers

Huidige locatie

Verdeeld over ruim 4,5 hectare staan meerdere gebouwen met verschillende functies, waaronder een fabriek, magazijn, kantoren en opslagterrein in Vlodrop, een fabriek in Roermond waar de volledige trackproductie wordt uitgevoerd en een kantoor in Breda. Daarnaast huurt Vekoma verschillende opslaglocaties voor onder anderen trackonderdelen en spare parts. Door het gebrek aan capaciteit, opslagmogelijkheden en de gedateerdheid van de locatie is onderzoek gedaan naar een andere oplossing. De locatie Vlodrop heeft een bijzondere geschiedenis voor Vekoma, is makkelijk toegankelijk voor de huidige medewerkers en biedt de juiste faciliteiten op basis van de behoefte voor de locatie.

Duurzaamheid

De wetgeving omtrent duurzaamheid wordt jaarlijks aangescherpt. Daarnaast is het van algemeen belang om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Ook voor de nieuwe Vekoma campus en de vernieuwde locatie voor track productie wordt duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Om het ambitieniveau vast te stellen, hanteert Vekoma de DCBA-methode en een allesomvattende benadering om deze ambitie te versterken. Het potentieel voor duurzaamheidscertificering zal grondig worden verkend, zoals de BREEAM-kwalificatie of WELL-certificering. Ook bij de verbouwing van de huidige kantoren naar de track productielocatie wordt gefocust op duurzaamheid, waarbij extra aandacht is voor klimaatbeheersing en het optimaliseren van de werkomstandigheden.

Bekijk onderstaand foto’s om een mooi beeld te krijgen van de onthulling van het bouwbord en de start van de bouw ↓ 

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade