Batterijenproducent Eleo bouwt fabriek in Helmond

Bron: Financiëel Dagblad

Batterijenfabrikant Eleo gaat een nieuwe batterijenfabriek bouwen op de Helmondse Automotive Campus. De nieuwe fabriek is voor Eleo een stap van kleinschalige pilotproductie naar een opgeschaalde vorm, vertelt Jeroen Bleker, medeoprichter van Eleo. Met de nieuwe fabriek vertienvoudigt de jonge onderneming de jaarlijkse productiecapaciteit naar 500 MWh — het equivalent van tienduizend batterijpakketten. Op dit moment heeft Eleo een omzet van een paar miljoen euro.

Het productiebedrijf wordt vanaf mei in gebruik genomen en zal in eerste instantie vijftig medewerkers werk bieden. Dit aantal moet in drie jaar oplopen naar tweehonderd werknemers. ‘Dit is een mix van fabrieksmedewerkers en technici.’ zo stelt Bleker. ‘Voor de  ontwikkeling die wij voorstaan is die laatste groep erg belangrijk.’ Op dit moment heeft Eleo nog 27 mensen in dienst.

De investering in de nieuwe fabriek komt volgens Bleker uit op rond de €5 mln’. Het gebouw beslaat een grondoppervlakte van 3000 m2, wat op korte termijn opgeschaald kan worden naar 4000 m2.

MOTORFIETS DE WERELD ROND

Eleo ontstond onder de naam Spike uit een studententeam van de TU Eindhoven. Dit team reed op een elektrische motorfiets in tachtig dagen de wereld rond in 2016. Met die kennis ging het bedrijf verder met de ontwikkeling van batterijpakketten en batterijmanagementsysteem. De batterijen die het nu produceert zijn voor mobiele en logistieke voertuigen.

Begin dit jaar kreeg Eleo de beschikking over meerdere miljoenen van Lumipol Group uit Heeze. Dit bedrijf is de moederorganistatie van een aantal internationaal opererende technologiebedrijven. Mede met dit geld zet Eleo nu deze fabriek op poten. Bleker laat weten voor verdere opschaling meer kapitaal nodig te hebben. ‘De markt groeit hard en om dat bij te kunnen benen zullen we een financiering moeten ophalen.’

DELEN
gerelateerd nieuws
Bouwen aan een nieuwe toekomst voor Vekoma
Château Neercanne